הקשר בין עיצוב משרד ובין רמת העבודה
התפקוד שלנו, כאנשים וכעובדים, מושפע רבות ממצב הרוח שלנו. לסביבת העבודה חשיבות רבה בקביעת מצב הרוח שלנו: מי העובדים שלצידנו, איכות הקשר עם המנהלת או המנהל או לחלופין עם העובדים תחתינו, וטיב העבודה עצמה וההנאה והסיפוק הנוצרים ממנה. אולם, לא רק לסביבה האנושית יש השפעה, אלא גם לסביבה הפיזית בה אנו שוהים. נקודה זו חשובה כפליים בהינתן כמות שעות העבודה שאנו מבלים במשרד לעומת הבית. העיניים שלנו זקוקות לאור מיטבי, הריאות לאוויר נקי ורענן, ובאופן כללי – אנו זקוקים למרחב עבודה מרווח, נוח ומתאים לעבודה שלנו.
לניקיון ותחזוקה יש חשיבות בריאותית מעבר לאסתטית
הגישה לאוויר טוב ולאור טבעי כרוכה במקרים רבים בשיבוץ חלונות גדולים, מה שיכול להגביר את הצטברות האבק במשרד. אולם, חשוב לדעת שאבק לא מגיע רק מבחוץ, ולמעשה יצרני האבק העיקריים הם אנחנו בעצמנו. האבק לא רק גורם לנו לתחושת חוסר נעימות בעין או אפקט מנטלי בלבד. המלחמה באבק והשמירה על הניקיון השוטף חיוניים גם לבריאות שלנו. כאשר מדובר במשרדים, ישנם מוקדי הצטברות אבק המצריכים מדי כמה חודשים – מעבר לניקיון השוטף – ניקוי יסודי ומקצועי. ניקוי שטיחים, כיסאות מרופדים, ספות ועוד, הכולל חיטוי וניטרול ריחות, יכול להוות את ההבדל בין משרד מעוצב ובין משרד בעל עיצוב מתוחזק ומנוהל היטב.
הטרנד החם – עיצוב "ירוק"
האופנה כיום בעיצוב משרד כוללת התייחסות להיבטים של קיימות ואיכות סביבה. בחירת החומרים מהם המשרד מעוצב היא אופן אחד בו תוכלו לבחור את המידה בה המשרד שלכם יהיה ירוק. מעבר לכך, בחירת התאורה ושאר גופי החשמל משפיעה על כך. ולבסוף, עיצוב פנים המתכתב עם הטבע יכול להוות תזכורת לעובדות ולעובדים על ההרמוניה הרצויה עם הטבע. אנחנו אומנם נמצאים כנראה מול המחשבים, אבל שימוש בעץ ברמות עיבוד שונות, שילוב של גוונים ירוקים וכמובן פיזור צמחים ועציצים – מביאים את הטבע היישר אל תוך המשרד. מעבר לחשיבות האוניברסלית בעיסוק בנושא, גם על עבודה בסביבה ירוקה בוצעו מחקרים בארץ ובעולם, בהם נמצא כי מצב הרוח ורמת היעילות של העובדים גבוהה יותר ככל שהמשרד ירוק יותר, הן מבחינה אדריכלית והן מבחינה עיצובית.
פרטי דקורציה קטנים שעושים את ההבדל
במבט ראשון נדמה שעיצוב המשרד צריך להיות יותר פרקטי מאסתטי. אולם, אין לזלזל בחשיבות של העיצוב, בדגש על הפרטים הקטנים. בנוסף, הפרקטי והאסתטי לא בהכרח מתנגשים זה עם זה. להיפך: במקרים רבים, פרטי הדקורציה הקטנים, אלה שהופכים את המשרד לבית שני עבור העובדים, יכולים להגביר את השימושיות של המשרד. כאשר אתם ניגשים לניהול משרד – השקיעו בעיצוב ובתחזוקה, וריתמו את המשרד לעזרתכם ולטובת העובדים והלקוחות שלכם.