איזה כיף זה להתחדש, לרכוש ריהוט חדש למשרד ולהרגיש תחושת שייכות עצומה לעסק שבנינו בשתי ידיים. על מנת להעצים את החוויה עוד יותר, ניתן להרכיב את הריהוט לגמרי בעצמכם, שכן, מחקרים מראים שהרכבה עצמית מחזקת את תחושת הבעלות ומספקת הנאה מרובה יותר מאשר רכישה של רהיט מורכב.
אז רגע לפני שאתם מחליטים האם להרכיב בעצמכם או לשלם למתקין, הנה כמה דברים שכדאי לכם לדעת, ואולי אף להתכונן אליהם מראש:
1. זמן הוא המשאב החשוב ביותר
אם כל כוונתכם בהרכבת רהיט באופן עצמאי הוא לחסוך כסף, אז לא בטוח שזה הרעיון הטוב ביותר. הרכבת רהיט קרוב לוודאי תגזול מכם זמן רב. כאשר מנתחים את זה בצורה קרה, אז סביר להניח כי באותו הזמן בדיוק יכולתם לפתח את העסק ולייצר הכנסות נוספות. לכן, הרכבת רהיט בעצמך היא לא בהכרח האופציה הזולה ביותר. יחד עם זאת, נסייג ונאמר שעסקים בתחילת דרכם, אשר מנסים לחסוך כל שקל, יכולים למצוא בזה הקלה כלכלית מסוימת, אז לשיקולכם.
2. ציוד איכותי יקל מאוד על המלאכה
כאשר ניגשים להרכיב רהיט אז כדאי מאוד שיהיה ברשותכם ציוד עבודה ייעודי ואיכותי. לחברת בוש כלי עבודה הידועים באיכות גבוהה, כמו גם מקיטה, דיוולט ומילווקי. מברגה מצוינת תחסוך זמן יקר, הרבה מאמץ ולפעמים גם עצבים מיותרים. כמו כן, כדאי לבדוק האם ברשותכם על הציוד הדרוש. לדוגמה, כאשר מרכיבים ארון אז יש צורך באקדח סיכות איכותי, שמאפשר הרכבה קלה וחלקה יותר של הארון. שימו לב כי ברשותכם סט מברגים או ביטים במגוון גדלים וצורות, מפתחות אלן (מפתח משושה) ואולי מולטי טול לליטוש ושיוף.
3. לא כל רהיט מיועד להרכבה עצמית
אמנם מרבית הרהיטים שאתם רוכשים היום יוצאים מהחנות בשיטת DIY אך עדיין לא כולם. בנוסף, יש הבדל מאוד משמעותי בין הרכבת כיסא משרדי לבין הרכבת ארון לחדר השינה. ככל שהרהיט גדול יותר כך הסבירות שיצריך הרכבת יותר חלקים ואף ציוד עבודה מורכב יותר עולה.
4. האם תהיה לצדכם עזרה במקרה הצורך?
במרבית המקרים, כאשר ניגשים למלאכת הרכבת רהיט מסוים, זאת תהיה הפעם הראשונה בה תיתקלו באותו מוצר וייתכן ותיתקלו בהפתעות בלתי מתוכננות. בחלק מהמקרים יהיה זה בורג עיקש שפשוט מסרב להיכנס ובמקרים אחרים חוסר הבנה כיצד פועל המנגנון ולאן הוא אמור להיכנס. לפיכך, מבט של אדם נוסף ועזרה פיזית יכולים לעשות את ההבדל.
ביכולתי להרכיב בעצמי ואני אהנה מזה
אחרי שהבנו עם אילו אתגרים אנחנו עתידים להיפגש ואילו טיפים והמלצות יכולים להקל על המלאכה, החלטנו להיכנס בעובי הקורה ולהתחיל להתמודד עם הרהיט בכוחות עצמנו. תזכרו שבסופה של הרכבה, יהיה לכם רהיט שאתם בניתם בשתי הידיים, וסביר להניח שתחושו תחושת סיפוק מעולה שתלווה אתכם בכל פעם שתיפגשו את הרהיט, אז האם זה שווה את זה? בטח שכן!